dinsdag 27 augustus 2013

Afgelopen weekend

Afegelopen weekend.....
Werkte ik eindelijk de draadjes van mijn gehaakte omslagdoek weg (niet het leukste klusje).



Nu nog even kijken hoe ik hem mooi op kan spannen.

Verder kocht ik afgelopen weekend die schattige hertje voor weinig bij de Xenos.


 
En maakte ik een redelijk verantwoorde kwarktaart. Het recept kun je hier vinden http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/
Al heb ik het ietsje aangepast. De kwarkvulling leek mij ietswat smakeloos, dus deed ik daar wat frambozenjam, diepvriesframbozen en een vanillestokje door.
 

 

dinsdag 20 augustus 2013

Spanje

Deze zomervakantie hebben wij 3 weken in Spanje vertoefd, daar hebben we werkelijk genoten van het prachtige uitzicht, het mooie weer, de zee, het strand, de rust, het ritme en goed eten.  Met een fijn gevoel denk ik er ook aan terug en wat lijkt het alweer lang geleden.....

 
In de vakantie heb ik ook nog wat gehaakt. Een sjaal voor mijzelf (De draadjes moeten nog even weggewerkt worden en dan kan deze op de foto). Een portemonneetje voor de buurvrouw. De buren in Spanje zijn zo aardig, tijdens onze vakantie mogen we dagelijks gebruik maken van hun zwembad en dat is met de tempraturen daar erg fijn!

 
En ik haakte nog visjes voor in de 'vissenklas'. Dit schooljaar heb ik voor het eerst (samen met een duopartner) een eigen kleutergroep en daar heb ik onwijs veel zin in!

dinsdag 13 augustus 2013

Eerste jurkje

Ik ben weer terug van een heerlijke vakantie. Daarover later nog ietsje meer. De laatste dag voor vertrek wilde ik op verzoek nog snel even een verjaardagjurk voor Lisa maken (een dag na terugkomst van onze vakantie jarig). Gekkenwerk eigenlijk en zeker als je bedenkt dat ik nog nooit eerder zelf een jurk genaaid had. Toch ging ik vol goede moed aan de slag. En op wat beginnersfoutjes en afwerkingspuntjes na (waar ik me waarschijnlijk alleen wat aan zou storen), is het nog goed gelukt ook. Ik was trots :) en liet Lisa het jurkje passen, daarbij zag ik al helemaal voor me hoe mooi dat zou staan. Helaas bleek het jurkje veel te groot. Gisteren vierden we Lisa haar 7e verjaardag zonder dit jurkje, maar daar was het feest niet minder om en gelukkig bleek een vriendinnetje van Lisa hem goed te passen.