zondag 26 mei 2013

Gehaakte rand

Een tijdje terug liet ik al de leuke kaarten zien die ik bij de Hema kocht. Die kaarten zijn gekocht met de bedoeling er een vrolijk randje om te haken. Nou dat leek makkelijker dan gedaan. Mijn eerste kaart mislukte volledig. Tijdens een van de  knustelavondjes met Merula (alweer een poosje geleden) besloten we nog een poging te wagen. Dit keer maar met een 'goedkoop' kaartje. Nou gelukkig is die aardig gelukt. Maar of de kaartjes van de Hema nog volgen.........het was namelijk een enorm gepriegel, met een stijve arm als gevolg. Deze wilde ik in ieder geval nog wel even showen.

zaterdag 25 mei 2013

Strijkkralen

Vanmiddag samen met Lisa en mijn schoonzusje een uurtje geknutseld. Mijn schoonzusje heeft een verstandelijke beperking en functioneert op het niveau van een kleuter. Op de uitnodiging om te komen knutselen reageerde ze in eerste instantie niet bepaald enthousiast, maar nu wist ze ook niet goed wat dat nou was. Uiteindelijk hebben we regelmatig gehoord dat ze blij was en het gezellig was. Trots op haar creaties (o.a. een broche met uiltje). Nou en daar deden we het voor! Pas naderhand een foto gemaakt, dit zijn de creaties van mij en Lisa.

maandag 6 mei 2013

Havermoutkoek

Ik ben mij steeds meer aan het verdiepen in het zo gezond mogelijk eten en daar passen e-nummers niet bepaald in. Dus ben ik op zoek naar recepten om de kant en klaar producten te vervangen. Ik merk dat ik mij wat fitter voel als ik op mijn voeding let. Zo'n 10 weken terug ben ik hiermee begonnen, ik wilde gezonder eten en afvallen en m.b.v.. bodieboost ben ik nu 5 kilo lichter. De afgelopen 2 weken kwam de sleur er echter een beetje in verjaardagen met taart en andere hapjes, gezellig avondje met chips erbij, gourmetten, bbq en ik voel weer dat de energie uit mijn lijf gezogen wordt en heb weer meer last van mijn buik. Tijd dus om weer goed bezig te gaan en op mijn voeding te letten! Het internet afstruinend naar meer infortmatie over e-nummers en op zoek naar recepten kwam ik terecht op www.smakelijck.blogspot.nl
Vanmorgen direct boodschappen gedaan en vanmiddag havermoutkoek gebakken, de meiden smulden ervan en ik vond het ook verrassend lekker smaken. Zonder suiker en zonder e-nummers en niet geheel onbelangrijk.....snel klaar. Deze gaat zeker vaker gemaakt worden!